A diszkrimináció túlmutathat a verbális és fizikai támadásokon

A diszkrimináció túlmutathat a verbális és fizikai támadásokon

Ez magában foglalhatja az arc-helyreállító műtétet, a mellek eltávolítását vagy méretének növelését, valamint a nemi szervek átalakítását célzó műtétet.

Annak ellenére, hogy élettel való elégedettsége javult, sok transz ember számolt be diszkriminációról és visszaélésről. 10-ből hat azt állítja, hogy verbális támadás érte nemi identitása, nemi kifejezésmódja vagy szexuális identitása miatt. Mindeközben minden negyedik beszámol arról, hogy fizikai támadás érte.

A diszkrimináció túlmutathat a verbális és fizikai támadásokon. Például a transz felnőttek közel felének (49%) szükségtelen vagy invazív kérdéseket tettek fel a munkahelyén, míg 41%-ukat zaklatták, vagy nem érezte magát biztonságban a mellékhelyiségben vagy az öltözőben.

Minden ötödik transz-felnőtt beszámol arról, hogy nemi identitása miatt elbocsátották, megtagadták az állást vagy előléptetést, míg 17%-uk megtagadta az egészségügyi szolgáltatótól kapott ellátást. Minden nyolcadik transz-felnőtt (13%) azt állítja, hogy nemi identitása vagy megnyilvánulása miatt kilakoltatták vagy megtagadták tőle a lakhatást.

A felmérés a republikánusok azon erőfeszítései közepette, hogy korlátozzák a 18 év alatti fiatalok nemi megerősítő műtétekhez és hormonpótló terápiákhoz való hozzáférését. Az aktivisták azonban azt mondják, hogy az átmenettel kapcsolatos ellátás biztonságos és akár életmentő is lehet.

A világjárvány sokakat megviselt különböző módon, a lelki és fizikai állapottól kezdve egészen az anyagiakig. Sokan elvesztették állásukat, és állami finanszírozásra kellett támaszkodniuk a túléléshez. Szerencsére a Kiegészítő Táplálkozás Segítő Program (SNAP) sokaknak tudott segíteni a népegészségügyi válság idején.

Március 1-jén azonban a fennmaradó 32 államban véget ért a SNAP-előnyök járványszerű kiegészítése. A csökkentett SNAP-juttatások legalább 95 dollárral csökkentik az élelmiszersegélyt, ami azt jelenti, hogy sok családnak csökkentenie kell az élelmiszereket, hogy beleférjen a költségvetésbe. A közegészségügyi válság miatt sok ember került nehéz helyzetbe, még az élelmiszervásárlást is korlátozta.

Annak érdekében, hogy segítsen a családoknak ételt tenni az asztalra, a Kongresszus elfogadta a Families First Coronavirus Response Act (Families First Coronavirus Response Act) törvényt. Ez nem egy állandó aktus volt, és a tervek szerint a világjárvány megszűntével véget ér. Az Urban Institute kutatása szerint a többletpénz 4,2 millió ember számára tette lehetővé, hogy kimaradjon a szegénységből, ami egyes államokban 9,6%-kal csökkentette a szegénységet.

Az extra diszperziós kifizetés a gyermekszegénységet is 14%-kal csökkentette a segélyben részesülő államokban.

“Ez egy olyan változás, amely sok egyén és család számára megnehezíti a nehézségeket, különös tekintettel a rendszeres SNAP-juttatások szerény összegére, amelyek átlagosan csak körülbelül 6 dollár/fő/nap” – mondja a Dottie intézet szövetségi SNAP-politikájának igazgatója. Rosenbaum .

Mely államok nem részesülnek további SNAP-előnyökben?

Azok a személyek, akik Washington, DC, Guam és az Egyesült Államok Virgin-szigetei mellett 32 államban részesültek extra SNAP-juttatásban, március 1-jétől nem kapják meg a többletforrást. Egyes államok, köztük Alaszka, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia és Idaho , Indiana, Iowa, Kentucky, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Észak-Dakota, Dél-Karolina, Dél-Dakota, Tennessee és Wyoming március előtt már nem kaptak további támogatást.

A Költségvetési és Politikai Prioritások Központja szerint a családok legalább 95 USD-t veszítenek havonta, de legfeljebb 250 USD-t veszítenek.

“Soha nem látták, hogyan néz ki a valódi SNAP, vagy hogy milyen keveset kapnak belőle” – mondta Keith Carr, a City Harvest, a New York-i székhelyű élelmiszermentő szervezet rendőrségi és kormányzati kapcsolatokért felelős vezető menedzsere .

A SNAP-ból részesülő egyesült államokbeli családok körülbelül 50%-a társadalombiztosítási juttatásokat is szed, és sok esetben a havi SNAP-befizetései módosulnak a megélhetési költségekhez.

Az ügynökség arra a következtetésre jutott: “Minden érintett háztartás nettó nyereséget fog tapasztalni, mivel a kiigazítás jobban növeli a társadalombiztosítási juttatásokat, mint csökkenti a SNAP-juttatásokat.”

Egy új tanulmány szerint a nem fizetett munka növeli a depressziós vagy pszichés szorongásos tüneteket a nőknél. Ráadásul a COVID-19 világjárvány idején tovább nőtt a nemek közötti szakadék a gyermekgondozás és a háztartási munkák terén.

A Melbourne-i Egyetem kutatása , amely a Lancet Public Health-ben jelent meg, 14 tanulmányt tekintett át, amelyekben világszerte több mint 66 800 résztvevő vett részt. Ezek közül öt a nem fizetett munkát (beleértve a gondozást), kilenc a házimunka idejét, négy pedig a gyermekgondozást is vizsgálta.

A kutatók azt találták, hogy a 14 tanulmányból 11-ben a nők saját maguk jelentette be, hogy fokozódó depressziós vagy pszichés szorongásos tünetekről számoltak be, és a növekvő fizetetlen munkaerőigények mellett. A lehetséges 12 tanulmányból azonban csak három számolt be negatív összefüggésről a férfiaknál.

„A fizetett és nem fizetett munka kettős terhe nagyobb kockázatot jelent a túlterheltség, az időszegénység és a rosszabb lelki egészség miatt. Lényeges, hogy a nők rendszeresen kicserélik a fizetett munkaórákat, hogy teljesítsék aránytalanul magas, nem fizetett munkavállalási kötelezettségeiket” – mondta Jen Ervin, a kutatás vezetője.

A járvány tovább növelte a szakadékot

A tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy a nők több nem fizetett munkát végeznek „minden földrajzi és időbeli helyzetben”, és ez alól az Egyesült Államok sem kivétel.

Az Institute for Women’s Policy Research (IWPR) a 2018-as American Time Use Survey adatainak elemzése azt mutatja, hogy egy átlagos napon az Egyesült Államokban a nők 37 százalékkal több időt töltenek nem fizetett háztartási és gondozási munkával, mint a férfiak.

Jelentős a különbség a 25–34 évesek között, amikor sok családban kisgyermeket nevelnek, és néhányan idős szülőkről is gondoskodnak. A férfiak ebben a korosztályban napi 3,9 órát töltenek ezzel a munkával, míg a nők 8,0 órát.

A szakadék a korai időkben jelentkezik. Például a Pew Research Center a Munkaügyi Statisztikai Hivatal 2019-es adatainak elemzése kimutatta, hogy a lányok átlagosan napi 38 percet töltenek a ház körüli munkával a tanév során, míg a fiúk napi 24 percet. Az elemzés azt is mutatja, hogy a lányok több mint kétszer annyi időt töltenek takarítással és ételkészítéssel, mint a fiúk (29 perc vs. 12 perc).

A Melbourne-i Egyetem kutatói szerint a világon a legtöbb fizetetlen munka elvégzése nemcsak a mentális egészségügyi költségekkel jár, hanem a nőket sújtó gazdasági szankciókkal is. A COVID-19 világjárvány növelte a nemek közötti egyenlőtlenséget a munkaerőben, ami aggasztó következményekkel járt az anyák számára.

A kutatók 2020 februárja és áprilisa között vizsgálták az Egyesült Államok kettős keresetű és házas heteroszexuális szülők teljes populációját. Azt találták, hogy a 13 év alatti gyermekeket nevelő anyák munkaideje nagyobb mértékben csökkent a COVID-19-csúcs idején, mint az apák, mivel megpróbálták megfelelni az új gondozási igényeknek.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkadokumentuma szerint az Egyesült Államok havi jelenlegi lakossági felmérésének adatai alapján a világjárvány első kilenc hónapjában a kevésbé iskolázott, kisgyermekes nőket érintették a legkedvezőtlenebbül.

Az IMF a becslések szerint a nemek közötti foglalkoztatási különbség növekedésének 45 százalékáért felelős a kisgyermekes nők foglalkoztatásának megszűnése a további gyermekgondozás terhei miatt, és 0,36 százalékkal csökkenti a teljes kibocsátást 2020 áprilisa és novembere között. A Working Paper azt mondja.

Erőforrások:

A Melbourne-i Egyetem. A fizetett és a nem fizetett munka kettős terhe, ami a nők mentális egészségének romlásához vezet .

Nőpolitikai Kutatóintézet. Fizetés nélküli háztartási és gondozási munka biztosítása az Egyesült Államokban: Az egyenlőtlenség feltárása .

Országos Orvostudományi Könyvtár. A COVID-19 és a nemek közötti szakadék a munkaidőben .

Pew Kutatóközpont. Az amerikai tinédzserek időtöltési módja változik, de a fiúk és a lányok közötti különbségek továbbra is fennállnak .

IMF munkadokumentum. COVID-19 She-Cession: A kisgyermekek gondozásának foglalkoztatási büntetése.

Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a Neuronics Medical tulajdonában lévő FAST.AI nevű alkalmazás képes volt kimutatni a stroke-hoz kapcsolódó arctüneteket és a kargyengeséget azoknál, akiknél akut stroke-ot diagnosztizáltak.

Az okostelefon-alkalmazások gyorsan többré válnak, mint pusztán szórakoztató vagy termelékenységi eszközök – egyesek még az egészséget és a jólétet is nyomon követhetik.

Most egy új, FAST.AI nevű alkalmazás képes lehet megállapítani, hogy valakinek agyvérzése van-e. Ezenkívül a kutatók azt sugallják, hogy az alkalmazás ugyanolyan pontos lehet a stroke diagnosztizálásában, mint egy neurológus.

A FAST.AI stroke-tünetek azonosításában való hatékonyságáról szóló előzetes kutatást az American Stroke Association 2023-as Nemzetközi Stroke Konferenciáján mutatják be. A konferenciát február 8. és 10. között tartják a texasi Dallasban.

A Neuronics Medical tulajdonában lévő alkalmazás olyan algoritmusokkal érzékeli a súlyos stroke-okat, amelyek felismerik a kargyengeséget, a beszédváltozásokat és az arc aszimmetriáját – ez a stroke tünet, amelyet az arcizmok lelógása jellemez. Úgy működik, hogy egy arcvideót használnak, amely 68 arckifejezési pontot néz meg. Szenzorokat is használ a kar mozgásának és tájolásának mérésére, hangfelvételeket pedig a beszéd változásainak észlelésére.

Egy tanulmányban a kutatók közel 270 emberen vizsgálták a FAST.AI hatékonyságát az akut stroke miatti kórházi felvételt követő 72 órán belül.

A tudósok azt találták, hogy az alkalmazás a résztvevők majdnem 100%-ánál pontosan észlelte a stroke-hoz kapcsolódó arcaszimmetriát. A FAST.AI az akut stroke-ban diagnosztizáltak kétharmadánál is pontosan azonosította a kar gyengeségét. A beszédben bekövetkezett változásokat kereső hangérzékelő rendszert azonban még teljes körűen érvényesíteni kell. Ennek ellenére az előzetes elemzés azt mutatta, hogy képes lehet pontosan kimutatni a stroke-hoz kapcsolódó elmosódott beszédet.

„Sok stroke-beteg nem ér be időben a kórházba a vérrög-eltávolító kezelésre, ez az egyik oka annak, hogy létfontosságú felismerni a stroke tüneteit, és azonnal hívni a 9-1-1-et” – mondta Radoslav I. Raychev, a tanulmány szerzője. , MD, FAHA, a neurológia klinikai professzora és a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem érneurológusa egy sajtóközleményben .

“Ezek a korai eredmények megerősítik, hogy az alkalmazás megbízhatóan azonosította az akut stroke-tüneteket olyan pontosan, mint egy neurológus, és segítenek az alkalmazás pontosságának javításában a stroke jeleinek és tüneteinek észlelésében” – tette hozzá Raychev.

A stroke korai felismerése elősegítheti, hogy az emberek gyorsabban kapjanak orvosi ellátást, ezáltal csökkentve a hosszan tartó felépülés esélyét.

További információért látogasson el a https://sexgod-me-gummies-official.top/hu-a-szexualis-egeszseg-megertese/ oldalra .

Contents

Just another WordPress site